Glasuje se za predsednika upravnega odbora matične sekcije, člane upravnih odborov matičnih sekcij in predstavnike skupščine IZS iz posamezne matične sekcije.

Vsak član ima na voljo tri glasovnice. Izpolniti je potrebno vsako glasovnico posebej. Na glasovnici lahko glasujete za manj kandidatov, kot je razpisanih mest oziroma sploh ne glasujete.

Ko so glasovnice izpolnjene, pritisnete gumb "PREDOGLED" in prikažejo se vam vaše izpolnjene glasovnice. Če glasovnica ni bila izpolnjena pravilno, vas bo sistem opozoril na napako, zaradi česar se boste vrnili nazaj na izpolnjevanje glasovnice. Če želite popraviti svojo odločitev, izberete gumb "POPRAVI IZBRANO" in svojo izbiro boste lahko spremenili. V kolikor se z izpolnjenimi glasovnicami strinjate, pa izberete gumb "POŠLJI" in vaše glasovnice bodo oddane. To velja tudi v primeru, da ste na glasovnici označili polje "NE GLASUJEM". Pred oddajo glasu zato skrbno premislite, kako boste glasovali. 

Po uspešno izvedenem glasovanju boste prejeli sistemsko obvestilo, da ste uspešno opravili glasovanje.

Za glasovanje se je potrebno prijaviti z uporabniškim imenom in geslom, ki ste ju prejeli po pošti.

Uporabniško ime in geslo sta bila določena izključno za potrebe izpeljave teh volitev in nista enaka tistim, s katerima dostopate do portala eINŽENIR.

V sistem glasovanja se prijavite v desnem zgornjem kotu ekrana.